Як приготувати антисептик в домашніх умовах?

Антисептичні засоби та маски стали справжнім дефіцитом в період карантину. У магазинах і аптеках вони давно розпродані, а чи чекати наступної поставки не знають навіть самі провізори. Ми розібралися, як приготувати антисептик в домашніх умовах і готові поділитися корисними порадами.

Основні інгредієнти для приготування антисептика

Найбільш ефективними вважаються засоби на спиртовій основі. Відповідно головною складовою є спирт. Якщо ні вдома, ні в найближчих аптеках його не виявилося - замінити можна горілкою, спиртовими настоянками і перекисом водню.

Обробляти руки чистим спиртом не рекомендується - це пересушить шкіру, крім того, витрата такого засобу вийде зовсім не економною. Так, щоб приготувати антисептик вдома, знадобиться ще гліцерин і ефірне масло.

Процес виготовлення антисептика вдома

Ми зібрали кілька простих способів приготувати антисептик в домашніх умовах:

  • Змішати 100 мл 90% спирту, 60 мл гліцерину і 10 крапель ефірного масла. Розчин вийде гелеподібним, тому його краще помістити в пляшку без розпилювача.
  • З'єднати 240 мл спирту, 15 мл 3% перекису, 5 мл гліцерину і 60 мл води. Засіб буде рідким, його можна помістити у флакон з пульверизатором і використовувати як спрей. Цей спосіб рекомендує доктор Комаровський.
  • Змішати 350 мл горілки, 15 мл перекису і 5 мл гліцерину. Помістити в підходящу ємність і дати настоятися 72 години. Рецепт буде хорошою альтернативою якщо під рукою немає спирту. Схвалений ВОЗ.

З чого не можна зробити антисептик?

Антисептик повинен бути дієвим і виконувати знезаражувальну функцію. Замінити спиртовий розчин, наприклад, духами, буде неефективно - там міститься недостатньо спирту і продукт не буде володіти всіма необхідними властивостями. Перекис водню сама по собі також не виробляє достатнього ефекту і важливо застосовувати її так, як описано в рецепті.

Перераховані рецепти підходять для домашнього використання, і якщо потрібен великий обсяг продукту - компонентів в достатній кількості може не виявитися. У більшості інтернет-магазинів антисептики в наявності і можна замовити доставку прямо до дверей. Але тут важливу роль відіграє ціна питання. 1 літр препарату коштує мінімум 500 гривень. Якщо антисептик дійсно необхідний, а вільних коштів немає - виходом із ситуації може стати кредит онлайн на картку в сервісі MyCredit. Ми працюємо дистанційно в режимі 24 на 7, і щоб отримати гроші в борг, вам не доведеться виходити із дому.

Як бачите, процес приготування простий і нехитрий, і з ним легко впорається кожен. А якщо потрібна фінансова допомога - ви завжди можете розраховувати на Майкредіт.