Де взяти гроші на лікування гепатиту С?

Дані Всесвітньої організації охорони здоров'я свідчать про те, що близько 8% жителів України інфіковані вірусом гепатиту С. Привести точні цифри кількості хворих практично неможливо, оскільки реєстрація гепатиту С як хронічного захворювання в Україні почалася лише в 2009 році.

За швидкістю поширення вірусу Україна знаходиться на першому місці серед європейських країн. Багато пацієнтів з таким діагнозом навіть не підозрюють про його наявність, а коли дізнаються й починають лікування - ціни на медичні послуги іноді просто лякають. З цього випливає, що проблема є і про неї варто говорити.

Ми розповімо, що означає такий діагноз і де взяти гроші на лікування гепатиту С.

Що таке гепатит С?

Гепатит C - захворювання, яке характеризується запаленням печінки. Захворювання викликане інфікуванням організму вірусом HCV, hepatitis C virus.

Всього дослідниками виділено сім видів гепатиту, але гепатит С вважається найнебезпечнішим через особливо складний характер перебігу хвороби, ряду серйозних ускладнень і відсутність вакцини. Вакцини від цього вірусу не існує, однак, є препарати, здатні підтримувати стан інфікованого хворого стабільним.

Вартість лікування гепатиту С в Україні

Пацієнта з підозрою на таке захворювання чекає маса аналізів і додаткових обстежень. Серед них:

  • загальний огляд пацієнта;
  • аналіз крові на біохімію;
  • аналіз на антитіла до вірусу;
  • загальний аналіз крові;
  • УЗД печінки та інших внутрішніх органів.

Вартість проходження повного спектра названих обстежень може досягати 2 000 грн. Це стосується як приватних клінік, так і державних, оскільки більшість необхідних процедур в державних клініках також є платними.

В окремих випадках хворому може бути показана біопсія тканин печінки. Вартість цієї процедури варіюється від її виду і може досягати 6 000 грн і більше.

Слід враховувати, що цінова політика може коливатися в залежності від клініки, її профілю, кваліфікації лікарів.

Вартість препаратів для лікування гепатиту С

Існує перелік медикаментів, які досить ефективно підтримують організм хворого. У таблиці нижче наведено порівняльний аналіз цін на популярні ліки для боротьби з вірусом.

Препарат Аптека 911 (ціна, грн) Аптека Доброго Дня (ціна, грн) Аптека Оптових цін (ціна, грн) Перша Соціальна Аптека (ціна, грн) Аптека Низькі Ціни N1 (ціна, грн)
альфарекін (діюча речовина - інтерферон) 2 172 2 301.60 2 143 2 065.90 2 122
ацикловір 400 мг таблетки 295.75 366.56 295.75 немає в наявності 295.75

Найбільша ефективність медикаментів досягається при вживанні їх у комплексі з антивірусною речовиною прямої дії, що застосовується профільно для лікування гепатиту - софосбувір. Препарати, які містять таку речовину - Гратеціано, Совалді, Харвоні коштують чималих грошей - їх вартість варіюється від 9 000 до 20 000 тис. грн.

Виходячи з представленої інформації, стає ясно, що препарати та медичні послуги без перебільшення стоять дуже дорого і питання, де взяти грошей на лікування гепатиту може встати ребром.

Візьми гроші на лікування гепатиту від Mycredit

Для лікування такого захворювання потрібна регулярна комплексна терапія, яка кожного разу виливається серйозними витратами. Якщо грошей не вистачає, допоможе моментальна позика онлайн від Mycredit. Для того, щоб подати запит в цьому сервісі знадобитися тільки паспорт, ІПН і карта будь-якого банку України. За 20 хвилин можна позичити кредит до 10 000 грн на лікування й не відкладати терапію на невизначений термін.