Де недорого відпочити? Поради, відпочити дешево і добре

Ми всі знаємо, що найдешевший відпочинок - це дача. Всі інші варіанти припускають значні витрати. Але все-таки багатьом вдається спланувати подорож самостійно, добре заощадити і насолодитися відпусткою.

Якщо головний показник - доступність, зверніть увагу на вітчизняні курорти. Азовського, Чорного морів. Найкраще відпочити недорого в Херсонській, Запорізькій, Донецькій областях. "Хіт сезону" - Генічеськ, що користується популярністю через м'який клімат, тепле море, чисту екологію, доступ до ж/д повідомлення.

Як провести "копійчаний" вояж:

  • Доїхати дешево з попутниками, скориставшись "Бла-бла-каром" або "біп-біп";
  • Зняти кімнату економ-класу у приватників;
  • Проаналізувати сайт оренди квартири (OLX);
  • Купувати продукти харчування на ринках, в супермаркетах, і готувати самостійно;
  • Все необхідне (купальники, парасольки, рушники) придбати заздалегідь;
  • Відмовлятися від дорогих послуг (масаж, спа-процедури).

Країни, куди дешево поїхати відпочити

Відносно дешево відпочити влітку і взимку можна за кордоном. Світовий топ очолює привітна Туреччина і незвичайний сонячний Єгипет. У цих країнах краще скористатися послугами туроператорів (як мінімум через мовне питання і культури). Вас напевно заселять в світські райони, де не виникне проблем з місцевим населенням і культурною розбіжністю.

Обидва курорти регулярно влаштовують вигідні пропозиції на будь-який гаманець. Особливо популярні та доступні путівки восени, коли ще жарко, але немає потужного напливу відпочиваючих. Ціни знижуються на порядок на все: номера, харчування, екскурсії. Так, в жовтні можна з'їздити в турецьку Бельдібі (готель 3 зірки з дворазовим харчуванням) на тиждень на двох коштуватиме всього 14 400 гривень.

Бюджетний відпочинок в Європі теж можливий в несезон. Після вересня - обвал цін. Звичайно, мова не про Лазурний берег Франції. Але спекотна Іспанія, Португалія знижують прайс на 30%.

Поїхати відпочити влітку дешево і добре можна в Балканські країни (Хорватія, Чорногорія, Словенія, Сербія, Румунія, Болгарія, Албанія). Там гармонійно поєднується морської і гірський туризм. Так, у вересні в чорногорської Бечічі - від 7 тисяч за двох на тиждень (2 зірки плюс сніданки). У хорватському Умазі - від 7 800 за аналогічні умови.

Як недорого харчуватися на відпочинку?

Актуальне питання: як економити на їжі в подорожах. Щоб їжа вас не розорила, слід:

  • Носіть з собою перекус (печиво, горіхи, сендвічі) і обов'язково воду. Так вбережете себе від витрат на спокусливу ароматну вуличну їжу;
  • Поцікавтеся у місцевих, де вони закуповуються продуктами харчування;
  • Якщо в хостелі є кухня, намагайтеся виділити час на готовку;
  • Якщо плити немає, приготуйте салати, відкрийте консерви, м'ясну нарізку, пластівці, мюслі, каші швидкого приготування і т.д.;
  • Якщо обідати в кафе, шукайте його не в туристичних центрах, а трохи далі, в "глибинці";
  • Також недорого поїсти можна в "щасливі години" в закладах громадського харчування.

Яким видом транспорту найкраще поїхати відпочити?

Виїхати на відпочинок можна на:

  • Особистому автомобілі;
  • Автобусі;
  • Поїзді;
  • Літаку.

В межах України - авто і ж/д транспорт найвигідніше. Якщо компанія з 4 чоловік, вигідніше на своїй машині.

У найближче зарубіжжя простіше і комфортніше дістатися залізничним транспортом, наприклад, поїздом зі столиці можна дістатися до Австрії, Угорщини, Польщі, Чехії, Словаччини, Румунії, Болгарії, Молдови. Також ходять і автобусні рейси.

Перельоти складають левову частку витрат, тому потрібно ґрунтовно підготуватися до покупки проїзних талонів. Дешеві авіаквитки шукайте на спеціальних інтернет-сайтах, які займаються їх пошуком (наприклад, tripmydream.com).

Порівняємо прайси в таблиці:

Місто Авіа (грн) Ж/д (грн) Авто (грн
Прага 6 000 2 850 1200-1500
Братислава 5 300 2 126 1200
Будапешт 2,5-3,5 тысячи 1 900 1770
Бухарест 6 400 2 400 1000
Амстердам 14 000 4 000 2150

Як бачите, більш бюджетно виходить проїзд на автотранспорті. Але він займає більше часу.

Немає грошей навіть на дешевий відпочинок? Вихід є!

Ясна річ, що навіть найбільш вигідний і бюджетний відпочинок вимагає серйозної суми, яку складно викроїти із сімейного бюджету. Тому багато людей заздалегідь беруть кредит на відпочинок, або, коли попалася дійсно вигідна пропозиція і від неї неможливо відмовитися.

Де швидко взяти гроші на подорож? Оформити позику експрес в сервісі онлайн-кредитування MyCredit. МФО перерахує на банківську картку до 10 тисяч гривень за 15 хвилин без паперової тяганини в день звернення.

Не час відмовляти собі, пора подорожувати, а про фінанси подумаємо ми.