Що подарувати на день Святого Миколая дитині? Ідеї ​​подарунків

19 грудня жителі України святкують День Святого Миколая - свято, яке прийнято проводити в колі сім'ї. Особливо торжество чекають діти, які теж ретельно готуються, попередньо написавши листа. У батьків же турботи інші - вибрати, що подарувати дитині на Святого Миколая, щоб викликати найрадісніші враження.

Що дарувати на день Святого Миколая молодшому поколінню, справа суто індивідуальна. Різні доходи і традиції не дозволяють виділити універсальний варіант. Одні звикли витрачати на презенти тисячі, інші роблять ставки на скромні, але приємні сюрпризи.

У цій статті розберемося, як догодити улюбленим дітям, які є недорогі подарунки на Новий рік і грудневі святкування.

Історія виникнення свята святителя Миколая

У цей день християни шанують Миколая-Чудотворця (ще його називають Зимовий). Це покровитель мандрівників. У його житті було багато чудес, одне з яких - його народження у дуже старих батьків.

Традиція залишати під подушкою/в шкарпетках гостинці пішла прямо з життя Пресвятого. Будучи юнаком, він дізнався, що батько трьох дочок не може видати їх заміж через відсутність приданого, тому той мав намір відправити їх займатися неправедними справами. Молодий чоловік не зміг примиритися з такою долею невинних дівчат, та три ночі поспіль таємно підкидав по шматочку золота через вікно (придане для кожної сестри).

Також ходять легенди про те, що він воскрешав людей, заспокоював природні стихії під час паломництва і допомагав знедоленим.

Цікаві ідеї подарунків на Миколая дітям

Ми зібрали популярні ідеї подарунків на день Святого Миколая:

  • Традиційний презент - солодощі. При сучасному їх достатку можна зробити солодку коробку, наповнену сникерсамі, марсами, кіндерами. Можна приготувати подарунок і своїми руками - спекти медове печиво у вигляді зірочок/ялинок або святкові пряники;
  • Зимові аксесуари - теплі шарфи, рукавиці, вовняні шкарпетки, теплі капці, піжами. Такі атрибути можна зв'язати самостійно заздалегідь. Подібні цікаві подарунки дітям на день Святого Миколая будуть актуальними як ніколи напередодні січневих холодів;
  • Іграшки. Звичайно, дітвора обожнює отримувати ляльок, машини, роботів і м'яких звірят;
  • Книги. Постійно вивчаючи світ, хлопчики і дівчатка люблять отримувати енциклопедії, збірки казок, віршів. Можна покласти розмальовку або розвиваючий зошит;
  • Непоганий варіант - подарувати дітям на Миколая прості приємні дрібниці. Сюди віднесемо наклейки з улюбленими персонажами з мультиків, канцелярське приладдя (фарби, фломастери, альбоми, набір кольорових ручок). Для маленьких принцес - прикраси, заколки.

Як красиво упакувати подарунок на день Святого Миколая?

Залишається дізнатися, як упакувати подарунок на день Святого Миколая. Багато хто до цих пір кладуть подарунки під подушку, поки малюк спить. Інші укладають в спеціальний тканинний чобіт Діда Мороза або ховають в затишному місці.

Варто відзначити, що солодощі під подушку краще не класти - шоколад може розтанути і забруднити постіль. Теж стосується і об'ємних подарунків - велика річ під подушкою може потривожити сон малюка.

Якщо хочете підготувати справжній сюрприз - покладіть подарунок в коробку і упакуйте в обгортковий папір. Діти люблять розгортати подарунки і у вас вийде продовжити момент несподіванки.

Що робити, якщо не вистачає грошей на подарунок дитині?

У передноворічну пору багато українців спантеличені, де взяти гроші на Новий рік і зимові торжества. Коли терміново потрібні гроші на подарунок, можна довго ходити по знайомих з метою зайняти, а можна швидко і просто оформити кредит онлайн в сервісі онлайн-кредитування MyCredit, де фінансують всі категорії населення, включаючи безробітних, студентів, матерів-одиначок.

Головна перевага даної компанії полягає в тому, що кошти зараховуються за 15 хвилин, навіть у вихідні і свята. При цьому не потрібний повний комплект паперів - досить ввести номер внутрішнього паспорта, ідентифікаційний код і банківську картку. Пару кліків мишкою - і дитяча радість врятована, а свято не буде затьмарено тимчасовим безгрошів'ям.