Що робити якщо втратив гроші?

Втрата фінансів завжди викликає паніку та стресовий стан, якщо це, звичайно, не 10 копійок. Часто трапляється, що губляться останні заощадження і розраховувати більше нема на кого. Важливо розуміти, що робити, якщо втратив всі гроші, і діяти за заданим алгоритмом. Ситуація ще складніша, коли не знаєш, що робити, якщо втратив чужі гроші. Так до неприємностей додається ризик зіпсувати відносини з близькою людиною (власником втрачених коштів).

Втратив гаманець з грошима, що робити?

Розглянемо можливі випадки та способи їх вирішення:

  • якщо втратив гроші вдома або на вулиці, то шанс повернення однозначно є. Можливо, гаманець знайде добропорядна людина та передасть його власнику. Тому бажано залишати свої контактні номери або візитну картку всередині. Але дива може не статися, і доведеться займати або шукати альтернативні джерела;
  • якщо ти втратив гроші за кордоном, то даному положенню явно не позаздриш. Можна попросити допомоги у родичів, які зроблять банківський переказ або покладуть на картку. Але щоб уникнути таких сюрпризів, перебуваючи в подорожі, краще розділити наявні купюри в різні кишені, відсіки, і бути особливо обережним в туристичних точках, на вокзалах, в натовпі;
  • якщо дитина втратила гроші батьків у школі, шанс їх повернути вкрай малий. Тому краще видавати дітям кишенькові гроші в мінімальному розмірі.

Втрата грошей з електронного гаманця, як повернути?

Губляться електронні засоби так само часто, як і паперові. Чи то діють шахраї, чи то по особистій помилці власника. Але процедура повернення не налагоджена достатнім чином. Можливо, система безпеки зупинить незаконне переведення на велику суму, але, як правило, такі звернення рідко закінчуються успішно. Однак варто обов'язково написати заяву в поліцію та зробити запит в техпідтримку.

Які є прикмети, якщо втратив гроші?

Багато людей вірять, що якщо втратив банкноту, то знайдеш незабаром в два рази більше. Інші вдячні, що "віддали" грошима, а не здоров'ям або іншими цінними поняттями. У культурі існує безліч повір'їв з приводу втрати купюр. У сучасному суспільстві не прийнято збирати знайдену дрібницю на вулиці: вважається, що вона несе чужу енергетику. Багато хто боїться наведеної через папір/монети псування, хоча, справедливості заради, забобонами страждають далеко не всі українці.

Втратили гроші і ні до кого звернутися за допомогою? Mycredit допоможе!

Якщо знайомі, родичі зайняти не можуть, варто задуматися, як попросити гроші, щоб не відмовили. Фактично, залишається єдино вірний варіант - взяти кредит терміново, але банк з цим завданням не впорається. Моментальним помічником буде експрес-кредитування, яке працює цілодобово. Так, в сервісі MyCredit ви можете оформити першу мікропозику до 6000 грн. Зверніть увагу, це кредит без відсотків - ставка для новачків становить 0,01%. Відсоток за користування мінімальний, а статистика схвалення заявок максимальна: в Майкредіт з першого разу схвалюють 9 із 10 заявок, що робить даний сервіс однією з найбільш лояльних компаній мікрокредитування в Україні.