Що робити якщо загубив квиток на поїзд?

Передчуваючи довгоочікувану поїздку, ми часто знаходимося в стані переполоху. Важливо нічого не забути, зібрати речі, залишити ключі від квартири другу (про всяк випадок). Здавалося б, ми про все подбали і ніщо не зможе затьмарити майбутню подорож. Але може трапитися неприємне, наприклад, коли втратив квиток на електричку. Звичайно, ми починаємо панікувати і не знаємо, як вирішити цю проблему.

У цій статті ми розповімо, що робити, якщо втратив квиток на поїзд в Україні, куди звертатися в разі такої проблеми і як її вирішити.

Якщо трапилося, що втратив залізничний квиток, насамперед потрібно згадати, яким способом ви його купували. Це відіграє важливу роль в питанні відновлення документа. В Україні купити ж/д-квиток можна:

  • через інтернет на відповідному сайті;
  • за допомогою сервісу Приват24;
  • у касах Укрзалізниці.

Якщо купували квиток на поїзд через інтернет

Якщо ви придбали перевізний документ через інтернет, то в цьому випадку у вас є можливість відновити його швидко, а головне - самостійно. Справа в тому, що при такому способі покупки електронна версія відправляється на вашу пошту. Єдине, що вам слід зробити - це роздрукувати електронну версію. Також є варіант скористатися унікальним кодом, за яким документ можна повторно роздрукувати в залізничній касі. Якщо роздрукувати можливості немає - просто скачайте документ на телефон або планшет і пред'явіть провіднику при посадці, за допомогою спеціального сканера документ перевірять, і ви спокійно поїдете в потрібне місто.

Купували квиток через Приват24

Схожа ситуація складається з квитком, придбаним через Приват24. Якщо втратив ж/д квитки, цей сервіс дає можливість роздрукувати квиток в терміналах самообслуговування або роздрукувати оригінал квитка в автоматизованій касі ж/д вокзалу, вказавши код квитанції з архіву. Електронні квитки з QR кодом не обов'язково роздруковувати, достатньо показати цей код на своєму смартфоні.

Купували квиток у касі Укрзалізниці

З відновленням втрачених документів, куплених у касах Укрзалізниці, справи йдуть вже не так просто. Справа в тому, що в інтернеті досить багато гнівних відгуків про те, що в касах на ж/д вокзалах відмовляються відновлювати втрачений квиток, посилаючись на правила компанії. На жаль, квитки, куплені в касах, не дубльовані. Ви можете заздалегідь сфотографувати його, і в разі його втрати - спробувати удачу в ж/д касі. Безумовно, є і везунчики, яким пощастило. Але чи готові ви так ризикувати своєю поїздкою?

Безвихідних ситуацій не буває. І в разі, коли втратив квитки на поїзд і вам відмовляють їх відновити, ви можете взяти кредит в Майкредіт буквально за 15 хвилин, щоб придбати новий. Майкредіт - це унікальна можливість взяти позику онлайн, не витративши багато часу. Не потрібно бігти в банк, вистоювати чергу, доводити, що вам можна дати кредит, після чого невідомо, скільки чекати рішення. Досить зайти на сайт, заповнити заявку, і вже через 15 хвилин отримати позитивну відповідь.

Якщо ви усвідомили, що квиток загублений, занадто пізно (по дорозі до ж/д вокзалу), у вас ще є час скористатися сервісом Майкредіт зі свого смартфона. Головне, не втрачати час на паніку, а діяти.

Ніщо не має завадити вашим планам. Саме тому Майкредіт працює цілодобово для своїх клієнтів і завжди готовий прийти до вас на допомогу.