Що робити якщо пограбували будинок і ви залишилися ні з чим?

За останні роки крадіжки та зламування почастішали на порядок. Є прошарок населення, що не бажає/не звик заробляти чесною працею. Неприємна ситуація, коли стикаєшся особисто. З одного боку - шкода втрачених речей, заощаджень, коштовностей. З іншого - моторошне відчуття від перебування сторонніх людей. У такій ситуації слід відпустити емоції та холоднокровно розібратися, що робити якщо обікрали будинок або квартиру, куди звертатися, як не допустити повторень.

Не варто самому намагатися зловити грабіжника

У паніці перше, що вирішують робити якщо грабують будинок або квартиру - затримати зловмисників самостійно. Якщо ви не поліцейський, слідчий або оперуповноважений, не слід вплутуватися в неприємності, адже ніхто не знає напевно, на що готові зважитися злодії. Ви можете постраждати як матеріально, так і фізично.

Зверніться в поліцію якомога швидше

Перше, що робити якщо квартиру пограбували, негайно викликати екстрену допомогу, зателефонувати правоохоронним органам. Дзвінок потрібно зробити в момент виявлення, що пограбували будинок, в світлий, в темний час доби - без різниці. Вони знімуть залишені відбитки пальців, складуть список вкрадених речей, приймуть заяву.

Допомога в пошуках і затриманні злодія

Реальне сприяння в пошуках зломщиків можуть надати скупники ювелірних виробів, раритету. Якщо обікрали будинок і винесли якісь унікальні речі, зв'яжіться з такими конторами та надайте фотографії цінностей. Коли злочинці прийдуть їх продавати, покупці викличуть підкріплення та оформлять арешт.

Що ще можна зробити, якщо квартиру обікрали, це моніторити оголошення в інтернеті (OLX, об’ява, бесплатка тощо) і, ймовірно, ви натрапите на свої втрати. Тоді залишається влаштувати облаву зі співробітниками міліції під час здійснення угоди покупки.

Убезпечте себе від повторного пограбування

Пережити пограбування квартири страшно, але змушує серйозно задуматися про подальшу систему безпеки житла. Можливі варіанти:

  • Встановіть якісні двері з двома замками, вікна не залишайте на провітрювання;
  • Укладіть договір про об'єкт, що охороняється. Послуга не дорога, але варта того;
  • Відеоспостереження, сигналізація - далеко не бюджетні формати, проте якісно виправдовують витрачені гроші;
  • Страхування житла від зломів і крадіжки майна. Вартість страховки відрізняється в залежності від тарифікації та страхової компанії.

Що робити, якщо пограбували квартиру і грошей немає навіть на їжу?

Розберемося, що робити якщо вкрали гроші з дому до останньої гривні і їх зовсім не залишилося. Звичайно, небайдужі родичі можуть позичити частково, але немає гарантій, що ви задовольните цим регулярні потреби.

В даному положенні краще взяти кредит від МФО, обслуговуючих швидко і без тривалого очікування. Так, кредит без відмови від сервісу онлайн-кредитування Mycredit - позика до 10 тисяч гривень на банківську картку за 15 хвилин після заявки (24/7).