Ціни на послуги адвоката у кримінальних, цивільних та адміністративних справах

ceni-na-advokatov

Якщо ви берете участь у судовому розслідуванні, багаторічна практика показує: краще заздалегідь убезпечити себе юридичним заступництвом для збільшення реальних шансів на успіх, якісних доказів правоти. Багато українців намагаються "битися" своїми силами, адже ціни на послуги адвокатів не вписуються в середньостатистичний бюджет української родини.

Які показники входять в ціни на адвокатські послуги:

  • Висококваліфіковані рекомендації у своєму питанні;
  • Вибудовується продумана стратегія;
  • Компетентне заповнення документації;
  • Захист в залі виконавчої структури;
  • Переговори з відповідачами, позивачами;
  • Пошук лазівок в договорі, законах;
  • Досвід, красномовство, спритне мислення, здатність бачити наперед.

Погодьтеся, тепер уже не здається так дорого, враховуючи його практичні вміння, знання, навички. Безумовно, можна спробувати обійтися без профі, тоді в найкоротші терміни доведеться вивчити як заповнювати офіційні вимоги, правила поведінки в залі, вивчити кодекс і підзаконні акти.

У цій статті розберемося, як через державу повернути невиплачені аліменти, захиститися від несправедливості і яка актуальна вартість послуг адвоката в Україні в 2019 році.

В яких випадках варто скористатися адвокатськими послугами

Сприянням законних представників користуються всі учасники:

  • Обвинувачені (в якості оборони);
  • Потерпілі (в образі обвинувача);
  • Свідки (щоб з цієї категорії не потрапити на підсудну лаву, всяке траплялося).

Ми зібрали список найчастіших життєвих протиріч, коли необхідно обзавестися підтримкою:

  • Борги по комунальних платежах, в наслідок чого загрожує конфіскація майна. Грамотний фахівець допоможе вийти з плачевного становища і, майже напевно, збереже вашу квартиру/машину недоторканими.
  • Питання по розділу майна при розлученні та аліментам - це класика, адже відомо, що далеко не всі пари розходяться мирно. Якщо екс-чоловік/дружина не готові на компроміс, варто найняти адвоката по розлученнях в Україні для врегулювання.
  • Коли не знаєте, що робити, якщо колектори погрожують, адже загрози нанесення шкоди — це каране діяння.
  • Невирішені пункти зі спадком та його поділом регулярно виникають між сестрами, братами, дітьми, іншими родичами. Це може тягнутися роками, якщо не залучити вмілого юрконсультанта.
  • Розгляду по ДТП, коли загрожує не тільки позбутися водійського посвідчення, а й виплатити противнику кругленьку суму.
  • Якщо подати в суд на банк, то без сторонньої підмоги не впоратися, потрібен вузькопрофільний юрист. Також він знадобиться, якщо на горизонті суд з МФО. Так, є саме кредитні правознавці, у яких за спинами колосальний багаж з аналогічних проектів. Тому законник "по накатаній" дозволить завдання в підвищеному швидкісному темпі.

Вартість адвоката у кримінальних справах

Ціна послуги адвоката з кримінальних справ найчастіше залежить від тривалості процесу та його складності, і включає в себе гонорар і витрати. Так, середня вартість послуг адвоката у кримінальних справах становить:

  • Особистий прийом-300-600* (в кабінеті/вдома);
  • Складання документа - 500*;
  • Порука в держорганізаціях - 1000* (за раз);
  • Участь у слідчому експерименті - 1 000* (одноразово).

Якщо взяти комплексний прайс (тобто патронаж), коштує хороший адвокат по кримінальних справах в Україні 5000-7000 гривень. На ліцензованих порталах вказуються середні тарифи, але, виходячи з індивідуальних параметрів, складається персональна угода.

Спочатку, ознайомтеся зі справжніми відгуками, краще від реальних людей (товаришів, сусідів). Якщо це авторитетна контора, сміливо укладайте домовленість.

На первинній зустрічі стає видно, чи він є спритний, які поради дає. Обговоріть вашу лінію поведінки, тактику. Завжди задавайте питання.

Ціна на адвокатські послуги у цивільних справах

Якщо порушуються виплати матерям одиначкам колишніми чоловіками, тобто зібрався пристойний борг по аліментах — це вже інше правове поле. У подібних ситуаціях слід дізнатися, скільки коштує адвокат у сімейних справах. Такі професіонали зосередили свою активність в цій області і не займаються особливо тяжкими. Вони також візьмуться за ваш випадок, коли очікується стягнення боргів або інші неприємності, пов'язані з фінансами. Так, коштує послуга адвоката у цивільних справах в Україні порядком нижче, ніж попередніх.

Розцінки на послуги адвоката у цивільних справах в Україні:

  • Запит - від 160*;
  • Консультування - 100*;
  • Написання заяв - 300*;
  • Участь у засіданні - 250*.

* Ціни вказані в гривні.

Ціни на послуги адвоката по цивільних і сімейних справах звичайно ж різняться в залежності від регіону. Представлені тарифи відносяться до міста Харкова, Одеси, Запоріжжя. У Києві - дорожче. У провінційних населених пунктах - трохи дешевше.

Вартість послуг адвоката в суді по цивільних справах (за весь період) може досягати декількох тисяч, якщо сторони не бажають примиритися.

Ціни на послуги адвоката в адміністративних справах

У даному секторі вирішуються дорожньо-транспортні, підприємницькі, податкові, митні дискусії. Ціни на послуги адвоката в адміністративних справах схожі з цивільним. Так, позовна заява обійдеться в 200 грн, підготовка пакету документації, представництво в державному органі; спори зі страховими компаніями - за домовленістю, але не менше 500 грн. А вартість консультації адвоката з адміністративних спорів - 150. Якщо виїжджає на місце, ставка подвоюється.

Що робити, якщо не вистачає грошей на адвоката?

Свої інтереси в держструктурі можна відстоювати самостійно, але немає ніяких (навіть мінімальних) гарантій, адже далекій від юриспруденції людині складно вникнути в нову для себе сферу за короткий термін. Саме тому слід подбати про наймання хорошого захисника. У положенні тотального безгрошів'я, краще все-таки знайти канали фінансування, щоб потроїти везіння.

Позика в банку. Позитивний момент - велика сума. Негативні - велика кількість документальних відомостей з роботи про зарплату, тривале очікування, високий ризик відмови без оголошення причини. Ви втратите час і не отримаєте те, чого хотіли.

Гроші під розписку у знайомих, колег, близьких. Плюс - не треба платити відсотки. Мінус - мало хто довіряє такому засобу, адже сам по собі "папір" нічого не означає, якщо її не закріпити нотаріально. Цей варіант давно застарів і його витіснили більш прогресивні методи.

Взяти кредит в організації небанківського сектора. Так, наприклад, в сервісі онлайн-кредитування MyCredit можна отримати на картку до 10 тисяч гривень за 15 хвилин прямо в день звернення. Переваги - швидкість, висока ймовірність схвалення (95%), перша позика безвідсоткова (0,01%). Заповніть невеличку анкету, введіть номер паспорта, ідентифікаційного коду, банківської картки будь-якої кредитної організації. Діє триденний грейс-період без нарахування штрафів, пені; пролонгація заборгованості. Сервіс функціонує в режимі 24 на 7 без свят і вихідних, діє техпідтримка.