Ціна страховки авто в Україні

Автостраховка — це реальна підстраховка господаря транспортного механізму від "пригод" на шосе. Адже число дорожньо-транспортних подій за 2018 рік - понад сто тисяч різного ступеня тяжкості. Ремонтування часто виходить "золотим", і люди не готові до подібних витрат (особливо, коли їх провини не було). Саме тому варто застрахувати автомобіль в Україні (Київ, Харків, Одеса, Запоріжжя, Чернігів, Житомир, Полтава, Суми, Дніпропетровськ) для спокійного і законного функціонування.

Об'єктами дебатів виступають:

  • Керуючий автомобіліст/пасажири;
  • Власне легковик;
  • Третя сторона, що отримала каліцтва в НС.

В цій статті розберемося: як дізнатися вартість страховки авто на місяць в Україні, навіщо вона потрібна і скільки коштує звичайна страховка на машину в Україні в 2020 році.

Які страховки авто бувають?

Ціна страховки на авто в Україні залежить від того, який тип був обраний із запропонованих нижче:

  • Добровільний. Передбачає захист від будь-якого роду пошкоджень (розбитих дзеркал, подряпини). Послуга підключається виключно за бажанням, не має примусовий характер. Як правило, частіше використовують водії-новачки і ті, хто залишають припаркованих "залізних коней" надовго без уваги в громадській прохідній місцевості. Це комплексний опціон, що захищає від широкого поля неприємностей на дорозі, в незалежності від того, є власник винуватим, йому гарантовано відшкодування. У доступі самостійний вибір ймовірних ризиків. Так, існує два пакети - повний, частковий. Ціна страховки на автомобіль в такому форматі вище, але витрати окупаються цілком в обставинах виникнення суперечок.
  • Загальнообов'язкове (так звана автоцивілка). Виробляє підтримку при ДПТ і нанесенні шкоди транспорту та постраждалим особам. Без "ОСАГОвського" документа не вдасться навіть внести в реєстр і бути повноправним членом дорожнього руху. При надзвичайній ситуації на дорозі, поліс оплачує ремонт стороннього(їх) засобів наземного пересування. Але сума покриття обмежена і фіксується при складанні контракту. Оцінюють шкоду в десятиденний період інспектори служби. Складають акт, потім призначають компенсування. Згідно з українським законодавством, виплати зараховуються в двотижневий термін, але не пізніше трьох місяців з моменту заяви. Вартість автоцивілки помітно нижче попереднього варіанту, тому нею користуються досвідчені шофери, що приймають додаткові запобіжні заходи.

Як розрахувати ціну страховки для автомобіля?

Щоб правильно розрахувати вартість автостраховки на машину, найкраще звернутися безпосередньо в представництво організації.

Другий спосіб - відкрити на публічному інтернет-ресурсі спеціальний калькулятор, щоб самостійно дізнатися вартість страховки на автомобіль в Україні.

Немає єдиного фіксованого показника "скільки коштує страхування автомобіля", однак представляємо перелік параметрів, від чого залежить середня ціна страховки автомобіля в Україні:

  • Область реєстрації автомашини;
  • Типологія двигуна;
  • Водійський досвід;
  • Обсяг мотора;
  • Старий або новий авто-засіб;
  • Наявність страхових випадків або пільг.

Як бачите, всі пункти формують індивідуальний індекс, скільки коштує оформити страховку на авто.

Чим відрізняються ОСЦПВ і КАСКО?

Основні відмінності полягають в тому, що КАСКО:

  • не є обов'язковим правилом;
  • розроблено нульове КАСКО, яке покриває 100% витрат, рекомендується оформляти водіям-новачкам, які купують за готівку. Коштує застрахувати машину на місяць в Україні від 1700;
  • обов'язковим даний вид страхування є в тому випадку, якщо транспорт придбаний в кредит;
  • як тільки виплачена вся позика - можна більше не купувати послугу.

В той час, як ОСЦПВ:

  • це страхування не Вашого автомобіля, а відповідальності перед іншими учасниками дорожнього руху;
  • у випадку ДТП і пошкодження чужого транспортного засобу або отримання травм людьми цей вид страхування покриває витрати, які ви повинні заплатити за заподіяну шкоду (але це не завжди 100%). Якщо розмір заподіяної шкоди вище, то ви оплатите різницю;
  • загальна вимога для всіх, хто керує транспортним засобом;
  • коштує страховка на легковий автомобіль набагато дешевше попереднього варіанту.

Яка вартість обов'язкового страхування в Україні?

Як відомо, розрахунок вартості обов'язкового страхування автомобіля в Україні базується на певних факторах. Однак мінімальна вартість обов'язкового автострахування - 850 гривень (при найбільш бюджетних умовах). Ця сума платитися одноразово на рік і діє стільки ж.

"Своїми силами" розрахувати вартість обов'язкової страховки автомобіля в Україні можна на ліцензованих порталах, де потрібно заповнити всі порожні поля і подивитися результат.

Також коштуватиме страховка авто менше для тих, хто підходить під пільгові розряди.

Що буде якщо їздити без страховки?

Насправді не так багато коштує страховка автомобіля в Україні, щоб ризикувати і гратися з законом. Якщо власника автотранспорту зупиняє держслужбовець ДПС, а той не має потрібного паперу, водії платять штраф за порушення. Якщо залишив удома - 425 грн; якщо він прострочений або відсутній в принципі - 850 грн.

Одна прописані деякі категорії громадян, на яких не поширюється:

  • Інваліди і ті, що їх везуть;
  • Учасники військових операцій;
  • Пересуваються не більше 20 кілометрів на годину.

Не вистачає грошей на страховку авто?

Ціна страховки на машину поки не вписується в сімейний бюджет, але їздити без неї, як зазначалося, загрожує штрафними санкціями. Необхідно терміново шукати джерела додаткового фінансування. Так, оформити класичну банківську позику - процес тривалий і не завжди успішний. Тобто можуть відмовити навіть після надання тонни довідок.

Однозначно більш просунутим вибором буде оформити кредит миттєвий від сервісу онлайн-кредитування Mycredit, що дозволяє при першому зверненні отримати безвідсоткову позику до 6 000 грн (при повторних зверненнях — до 12 000 грн). Не буде ніяких уповільнень, через 15 хвилин гроші надходять на картку і повністю у вашому розпорядженні.

Процедура нескладна: зайти на офіційну сторінку і заповнити анкету, позначити кількість фінансів і днів повернення. Без паперової тяганини, тривалого очікування, представників-поручителів, застави. Тільки номер паспорта, ідентифікаційного коду, банківського рахунку і кілька хвилин вільного часу.