Бюджетний відпочинок на морі в Європі

Що б не вважав за краще турист - екскурсії або спокійне проведення часу на чистому узбережжі, в багатьох країнах Європи знайдеться і те, і інше. На відміну від Туреччини або Єгипту, спека тут менш нещадна, тому бюджетний відпочинок в Європі настільки привабливий.

Які країни підходять для найдешевшого відпочинку в Європі на море

Вирушаючи в подорож, потрібно розуміти, що бюджетний пляжний відпочинок в Європі на море влітку 2019 може мати на увазі не однакові витрати в різних країнах. В Албанії чи Болгарії відпочити дешевше, ніж в Іспанії або Італії, та й вартість дороги буде меншою. Хорошим способом заощадити буде спланувати подорож заздалегідь. Для цього важливо:

  • Вибрати країну;
  • Визначитися з датою;
  • Оформити візу, страховку;
  • Заздалегідь купити квитки на літак в обидва боки;
  • Забронювати житло;
  • Прикинути денний бюджет;
  • Спланувати з чого саме складатиметься відпустка.

Щоб стало зрозуміліше, де найдешевший відпочинок в Європі влітку на море в липні, слід докладніше вивчити курортні країни.

Болгарія

Болгарія - це найдешевший пляжний відпочинок на морі в Європі. Перебування у моря тут відмінно поєднується з екскурсіями і активним туризмом. У Перперикон можна подивитися на древній мегалітичний ансамбль, а маленький Пловдив зовсім вміщує багато культур минулих тисячоліть. Відвідування Семи озер дасть можливість вдосталь помилуватися красою природи.

Сезон тут відкривається в другій половині травня і триває до кінця вересня. Для дешевшої подорожі підійдуть курорти Сонячного Берега.

Албанія

Албанія привертає прийнятними цінами на берегах Іонічного і Адріатичного морів. Тут можна прогулятися по руїнах, відвідати занедбаний бункер албанського тирана. Для відпустки найкраще підходить Дуррес: тепле, неглибоке море роблять його придатним для недорогого сімейного відпочинку.

Угорщина

Ця континентальна країна не має виходу до моря, але пляжний відпочинок тут можливий завдяки Балатону - величезному прісному озеру, з облаштованими всім необхідним берегами. Південна частина озера найкраще підходить для купання - а чисті пляжі підійдуть для людей, які знають як економити гроші на подорож.

Греція

Греція вражає різноманітністю цін на курортах: на одних можна залишитися без нитки, на інших - провести відпустку недорого. Найдешевшими вважаються острів Крит і півострів Халкідікі. Велика кількість пам'яток - візитна картка цієї країни. Всі пам'ятники збереглися від древніх часів, і відвідати їх за одну поїздку неможливо. Літня відпустка в Греції найбільш дешева в червні, а найдорожчий - в серпні і вересні.

Іспанія

Іспанія - відмінний варіант зарядитися бадьорістю і отримати купу вражень. Один лише біг биків у Памплоні чого вартий. Найдорожчі курорти в Сантандері, Ларедо, Сансесе, але сезон тут починається до кінця червня. На середземноморському узбережжі тепліше і для відвідування варто доглянути Андалусію і Коста-де-Альмерії.

Італія

Італія - осередок немислимої кількості пам'яток. Однією Венеції досить для незабутньої поїздки. А якщо до всього додати красу італійської кухні, перепробувати страви якої хочеться будь-якому гурману, Італія впевнено займе верхнє місце в списку обов'язкових для відвідування країн.

Для бюджетних туристів підійдуть курорти Адріатичного узбережжя - Ріміні, Річчоне, Пезаро. На Новий рік тут вийде відпочити за прийнятними цінами, а найдорожча вартість в останні місяці літа.

Найкращі туроператори для подорожі на море до Європи

В Україні велика кількість туроператорів - як титанів на ринку, так і маленьких і непомітних. Від правильного вибору залежить успіх і комфорт відпустки, тому при підборі туроператора обов'язково потрібно переконатися в його надійності. Тривалість роботи, список задоволених клієнтів фірми - основні показники її надійності.

Серед найвідоміших виділяються:

  • Аккорд-тур;
  • Join UP;
  • Anex Tour;
  • TEZ Tour;
  • TPG;
  • Coral Travel;
  • Pegas Touristik.

Більшість туристичних організацій співпрацюють зі спеціальними пошуковими системами (ТурПоіск, Путівка) - вони значно спрощують пошук відповідного туру. Нерідко з їх допомогою можна отримати гарячу путівку і відправитися в недорогий відпочинок в Європі навіть в липні.

Гарячі тури дешево швидко розходяться і якщо такий знайшовся - швидше забронюйте його. При нестачі грошей для оплати, ви можете звернутися в MyCredit - позика онлайн на картку дозволить не упустити шанс.

Крім того, в MyCredit є варіант отримати кредит на відпустку і взяти в подорож додаткову суму. Вивчаючи інші країни краще мати з собою зайві гроші, не тільки, щоб застрахуватися від неприємностей, а й, можливо, щоб мати можливість спробувати нове блюдо іноземної кухні.